Sockerkaka med rabarber och citron

Sockerkaka med rabarber och citron
En annorlunda sockerkaka med rabarber och citron. Lätt, luftig och lättäten…
Annons
Lätt recept på sockerkaka med rabarber.

Sockerkaka med rabarber och citron – recept

Recept på en lätt och luftig sockerkaka med rabarber och en touch av citron.

 
• 1 kaka • 45 min

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g rabarber i mindre bitar
finrivet skal av 1 citron
Dessutom behövs
smör och ströbröd till formen

Servering

vispad grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°, varmluft.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölken, blanda ner i äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten tillsammans med skuren rabarber och citronskal.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 27–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
5. Låt kakan svalna något och lägg den sedan på ett brödgaller. Servera med en klick vispgrädde.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson och Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons