Sommarbaka glutenfri chokladbakelse!

Sommarbaka glutenfri chokladbakelse!
Baka glutenfria bakelser och toppa med söta jordgubbar doppade i vit choklad! Lättbakat i långpanna och passar alla sommarens gäster.
Annons
Baka glutenfritt! Bakelser med chokladsmak tillsammans med vispad grädde och jordgubbar doppade i vit choklad. Ett lättbakat recept som passar alla.

Recept: Glutenfri bakelse med chokladdoppade jordgubbar

Antal port: 20 bakelser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 9 dl glutenfri mjölmix
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 300 g smält smör

Chokladdoppade jordgubbar

  • 500 g jordgubbar
  • 200 g vit choklad
  • 1 msk kokosfett

Servering

  • 5 dl grädde, vispad

 

Så är bakar du glutenfria bakelser med chokladdoppade jordgubbar:

  1. Sätt ugnen på 200°.
    Annons

    Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt, tillsätt mjölken.

  2. Blanda glutenfri mjöl- mix, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke och rör försiktigt ner i ägg- och sockervispet. Blanda till sist ner det smälta smöret, rör om varsamt.
  3. Ta fram ett bakplåtspapper och smörj det, lägg i en ugnsplåt, 30×40 cm. Häll i smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, känn med sticka att den är klar. Ta ut kakan och låt svalna. Då kakan svalnat, stansa ut cirklar i önskad storlek.
  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör ner kokosfett. Doppa både hela och delade jordgubbar i den smälta chokladen, lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
  6. Placera chokladcirklarna på varsitt kakfat, toppa med en klick vispad grädde och en delad chokladdoppad jordgubbe, ringla återstoden av den smälta chokladen över kakorna.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons