Söta marängbakelser med syrliga lingon

Söta marängbakelser med syrliga lingon
Lockande frasiga marängbakelser med len vispad grädde och syrliga lingon. Ringla över vit choklad för extra lyx!
Annons
Marängbakelser i muffinsformar med grädde och lingon.
Både vackra och läckra. Ljuvliga lättgjorda marängbakelser med grädde och lingon. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Söta marängbakelser med syrliga lingon

12 st
15 min + några timmar i ugnens eftervärme

Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk pressad citron

Fyllning:
ca 2 dl lingon
1 tsk strösocker
3–4 dl vispad grädde
30–40 g vit choklad

Gör så här:

1. Vispa äggvitorna till hårt skum i en torr skål. Tillsätt sockret lite i taget under ständig vispning tills det blir ett fast blankt skum. Tillsätt siktad majsstärkelse och citronsaft under omrörning.

Annons

2. Fyll stora muffinsformar med smet, upp mot kanten, lite skålformade.

3. Sätt dem glest på plåt, längst ner i 225°, och stäng av ugnsvärmen genast. Låt dem stå utan att öppna ugnen i ett par timmar. Låt svalna.

4. Blanda lingonen med sockret. Vispa grädden och toppa bakelserna med grädde och bär.

5. Smält ev choklad och ringla över bakelserna.

Prova också: Läckra lingongrottor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons