Sparris med 
ramslökssmör

Sparris med ramslökssmör
Njut av nyskördad sparris nu när den är riktigt mjäll och fin! Servera den lättkokt med ramslökssmör – ibland är det enklaste även det godaste!
Annons
Sparris med ramslökssmör
Servera sparrisen med smör som smaksätts med ramslök eller salladslök. Foto: Anders Norrsell

Recept sparris med ramslökssmör

4 port

500 g blandad vit och grön sparris
8 skivor parmaskinka

Ramslökssmör
100 g smör
1 dl hackad ramslök el ½ dl salladslök
30 g pinjenötter
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Ramslökssmör: Mixa smör, ramslök och pinjenötter, salta.

Annons

2. Skala den vita sparrisen och skär bort den nedersta hårda delen av alla sparrisarna, koka 5 min.

3. Fördela parmaskinka på ett uppläggningsfat. Toppa sedan med sparrisarna och servera smöret till.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons