Krämig sparrispannacotta

Sparrispannacotta
Överraska med läcker sparrisfrestelse! Inled med denna underbara förrätt och gästerna blir omedelbart på gott humör!
Annons
Sparrispannacotta
Sparris och fetaost i ljuv förening i en läcker pannacotta! Foto: Anders Norrsell

Recept krämig sparrispannacotta

4 port

500 g grön sparris
100 g fetaost
salt och peppar
1 gelatinblad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk hackad gräslök
2–3 rädisor
persilja

Gör så här

1. Skär av knopparna från sparrisarna, koka dem i lättsaltat vatten i 5 min. Skär resten av sparrisarna i bitar och koka ca 20 min.

Annons

2. Mixa sparrisskaften med fetaost. Salta och peppra.

3. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, krama ur gelatinet och rör ner i grädden.

4. Blanda ner mjölk och grädde i sparrismoset tillsammans med gräslök.

5. Fördela i glas, ställ kallt minst 4 tim. Stick ner sparrisknopparna vid serveringen. Strö över fint skivade rädisor och persilja.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons