Fresta med ljuvlig sparris- och chèvrepizza

Sparrispizza med chèvreost
Fantastiskt god och vårfräsch sparrispizza med chèvreost, lufttorkad skinka och pinjenötter! Servera den gärna med lite extra crème fraiche vid sidan av.
Annons
Sparrispizza med chèvreost
Nygräddad pizza med sparris och chèvre – oemotståndligt gott! Foto: Anders Norrsell

Recept pizza bianca med sparris & chèvreost

4 port

Pizzabotten
50 g jäst
1 tsk strösocker
1 tsk salt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten, 37°
7 dl vetemjöl special

Topping
2 dl crème fraiche
150 g chèvreost
salt och peppar
250 g grön sparris
100 g lufttorkad skinka
3 msk hackad oregano
3 msk pinjenötter

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Botten: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt socker, salt, olja och vatten. Rör ut jästen.

2. Tillsätt mjölet, spara lite till utbakning, och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 min under bakduk.

3. Baka ut till en stor pizza eller fyra små, på mjölat bakbord.

4. Topping: Blanda crème fraiche och tärnad chèvre till en slät kräm. Salta och peppra. Bred krämen på pizzabottnen.

5. Dela sparrisarna mitt itu på längden, fördela på pizzan. Strö över strimlad skinka och lite oregano.

6. Grädda i ugn ca 15 min. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och strö över.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons