Spenatpannkaka med lax och smetana

Spenatpannkaka med lax och smetana
Lyxa till pannkakan med spenat, lax, rom och krämig smetana!
Annons

Spenatpannkaka med lax och smetana

Spenatpannkaka med lax och smetana

4 personer
1 ägg
1½ dl mjölk
1/2 dl hackad dill
30 g spenat
3/4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smält smör + smör till stekning
Topping:
200 g skivad gravad lax
60 g sikrom eller annan rom
salt, peppar
1 liten rödlök
Servering:
smetanaröra, se recept nedan
bröd eller potatis

Annons

1. Vispa samman ägg och mjölk. Mixa dill och spenat tills smeten blir ljusgrön. Tillsätt spenatröran till äggblandningen. Rör ner mjöl, salt och smält smör.
2. Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna på mellanvärme. Lägg i en klick smör och grädda 4 tunna crêpes, bara på en sidan.
3. Vid servering: Rulla laxen och lägg på crêpen. Klicka på rom och krydda med salt och peppar. Strö över tunt skivad rödlök. Lägg på en klick smetanaröra. Servera med bröd eller kokt potatis.

Smetanaröra
Blanda 2 dl smetana eller crème fraiche och 3 msk riven pepparrot.

Tips!
Smetana är naturell och syrad grädde med ryskt ursprung. Använd den på samma sätt som crème fraiche, matyoghurt och gräddfil. Vispa den hårt för fast konsistens, eller rör i den lätt för lösare konsistens.

Recept: Janet Gustvsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons