Krämig lasagne med squash och små tomater

Krämig lasagne med squash och små tomater
En enkel vegetarisk lasagne med squash och en tydlig smak av smarriga tomater.
Annons
En enkel och krämig lasagne med mycket smak av varma tomater.

Recept: Krämig lasagne med squash och små tomater

• 5 pers • 1 tim 15 min

Tomatröra

  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kg röda tomater
  • 600 g squash
  • 100 g färsk spenat
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Bechamelsås

Annons
  • 2 msk smör
  • 2½ msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

  • 7 babyplommontomater

Servering

  • god olivolja
  • grönsallad
  • färska tomater

Så här lagar du krämig lasagne med squash och små tomater:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluftsugn.
  2. Värm upp en stor kastrull med olivolja i. Skala och finhacka löken, skala och pressa vitlöken, grovhacka tomaterna, skär och dela squashen i halvmånar. Blanda allt i kastrullen med spenat.
  3. Rör om och låt småputtra i ca 20 minuter tills tomater och squash har mjuknat. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Under tiden, gör bechamelsåsen. Smält smöret i en mindre kastrull, vispa ner mjölet.
  5. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. I en ugnsfast form, 20×30 cm, varva med lite tomatröra i botten, sedan bechamelsås och lasagneplattor om vartannat.
  7. Dela tomaterna och toppa med dem.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills lasagnen fått fin färg.
  9. Servera lasagnen med en grönsallad, god olivolja och solmogna tomater.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Krämig kyckling- och pastagratäng.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons