
Squashlasagne
4 port
40 min
520 kcal per port
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
500 g nötfärs
salt, svartpeppar
2 tsk örtagårdskrydda
2 msk grovt hackad basilika
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
400 g krossade tomater
1 stor squash
2 tsk torkad oregano
100 riven ost
2 dl crème fraiche
1. Stek all lök och färs i olja. Salta och peppra. Tillsätt örtkrydda, basilika, puré, chilisås och tomater. Sjud i 20 min.
2. Skiva squash på längden och stek dem mjuka någon minut på båda sidor i olja. Strö på salt, peppar och oregano.
3. Lägg squashplattor i en ugnsform och häll på lite färssås. Lägg på 1/3 av osten, några matskedar crème fraiche och ett lager squashplattor. Fortsätt varva och toppa med ost. Grädda i 200° 25 min. Garnera med färsk basilika. Servera med sallad.
Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson
Prova också: Ulrikas laxfilé med sötpotatismos
Under 2 veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här