Örtrullad fläskytterfilé med sparris och dillpesto

flaskytterfile-stek-recept-puff
Här låter vi en hemgjord dillpesto sätta smak på tillbehören till den helstekta fläskytterfilén. Det här är lättlagad och lyxig festmat som garanterat uppskattas av alla!
Annons
flaskytterfile-stek-recept
Att servera hemgjord dillpesto till fläskytterfilén blir gudomligt gott. Foto: Ulf Svensson

Örtrullad fläskytterfilé recept

6 port

1 kg fläskytterfilé
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl hackade örter, t ex timjan, gräslök och persilja

Sås
2 dl sky och vatten
2 dl crème fraiche
2 msk konc kalvfond
2 msk vetemjöl
1 tsk soja

Annons

Rostad färskpotatis
1 kg små potatisar
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm grovmalen peppar
1 knippe sparris
25 g spenatblad

Dillpesto
1 kruka basilika (bladen)
1 dl dill
75 g riven parmesanost
25 g flagad mandel
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm salt

Servering
sallad
tomat
gurka
honungsmelon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rostad potatis: Dela potatisarna och lägg dem på ett ugnsfat. Droppa över olja, salta och peppra. Stek i ugn ca 45 min.

2. Pensla köttet med soja och lägg det på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Sätt i en stektermometer. Stek till 70° innertemperatur ca 40 min.

3. Dillpesto: Blanda ingredienserna med en stavmixer.

4. Sås: Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.

5. Dela sparrisen och koka den 5 min i saltat vatten. Blanda sparris, spenatblad och het potatis. Droppa över dillpesto.

6. Ta ut fläskytterfilén och rulla den i hackade örter. Låt köttet vila under folie 10 min innan det skärs upp.

7. Servering: Blanda ingredienserna till en sallad och servera med potatis, sås och dillpesto.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons