Stekt lax med ingefära och paprikakräm

Stekt lax med ingefära och paprikakräm
Recept på stekt lax med ingefära. Toppa med en läcker paprikakräm.
Annons
Ingefära och lax smakar underbart tillsammans.

Stekt lax med ingefära och paprikakräm – recept

Paprikakrämen går att göra 1–3 dagar innan. Laxen kan förberedas dagen innan och även stekas då och serveras antingen kall eller rumstempererad.

• 6–8 bufféport • 40 min

Annons

ca 400 g lax
½ dl finriven färsk ingefära
2 msk rapsolja
Paprikakräm
2 gula paprikor
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
1 tsk honung
1 tsk valfri vinäger
salt och peppar

1. Dela först laxen i mindre bitar.
2. Rör ihop ingefäran med rapsoljan och blanda runt den med laxen. Låt ligga så i 20 minuter.
3. Paprikakräm: Sätt ugnen på 225°. Dela paprikan i mindre bitar, skala och riv vitlöken. Rosta det i ugnen ca 15 minuter. Mixa det sedan slätt med stavmixer tillsammans med olja, honung och vinäger. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger eller honung.
4. Salta och peppra på laxen och stek den sedan några minuter. Servera direkt tillsammans med paprikakrämen.
Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons