Stekt spätta med curry- och äppelsås

Stekt spätta med curry- och äppelsås
Byt ut remouladsåsen till klassikern stekt spätta mot en lätt och smakrik curry- och äppelsås.
Annons

4 personer
300 g rödspätta
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
smör till stekning

Sås:
1 syrligt äpple
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk gul curry
1 msk hackad gräslök
salt och peppar

Servera med:
klyftpotatis eller kokt potatis

Annons

Sås: Kärna ur och tärna äpplet. Rör ihop yoghurt, äpple, curry och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra fisken. Ställ fram tre djupa tallrikar. Lägg mjöl i en, vispa upp ägget i den andra och häll ströbröd i den tredje.

Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Stek fisken gyllene i smör, ett par minuter på varje sida. Servera med sås och klyftpotatis.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons