Stekt torsk med broccolipuré och picklad rödlök

Stekt torsk med broccolipuré och picklad rödlök
Med den här smarriga torsken på tallriken går det som en dans att äta mer fisk!
Annons

Stekt torsk med broccolipuré och picklad rödlök

Stekt torsk med broccolipuré och picklad rödlök

Tänk på att börja med den picklade rödlöken!
4 personer
2 ägg
1 tsk salt
4 bitar torskfilé à 150 g
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 msk smör
Broccolipuré:
500 g fryst broccoli
100 g färskost
1 tsk salt
Servering:
picklad rödlök, se recept
ugnsrostade morötter och potatisar

Annons

1. Broccolipuré: Koka broccolin mjuk. Låt den rinna av väl och mixa den sedan till puré tillsammans med färskost. Smaka av med salt.
2. Vispa upp äggen i en skål. Salta på fisken och vänd den först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Stek torsken i en stekpanna med smör, ett par minuter per sida.
3. Servera med picklad lök och ugnsrostade rotfrukter.

Picklad rödlök
Skala, dela och skiva 2 rödlökar tunt. Blanda lök och 4 tsk strösocker. Låt stå tills löken börjar safta sig. Blanda i 4 msk vitvinsvinäger och låt löken dra medan torsken och broccolipurén tillagas.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons