Storbiff i svampsås med rostade rotfrukter

Köttfärsbiff med svampsås
Köttfärs – en riktig vardagshöjare!
Annons

 

Köttfärsbiff med svampsås

4 personer

Maffig färsbiff som delas på fyra personer.

1 gul lök
500 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås:
150 g skogschampinjoner
3 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 msk fransk senap
2–3 tsk soja

Annons

Topping:
5 skogschampinjoner
10 körsbärstomater, halverade
1/2 dl riven lagrad ost

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och finhacka eller riv löken riktigt fint. Blanda lök, färs, ägg och kryddor.

Hetta upp en stekpanna med smör och platta ut färsen i pannan. Stek biffen i ca 5 minuter per sida och ta sedan upp den. Skiva svampen och stek den i smör i pannan. Strö över mjöl och späd med grädde, vatten, fond och senap. Smaka av med soja. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Lägg ner biffen i såsen.

Topping: Ansa och kvarta svamparna, halvera tomaterna och läggpå biffen. Strö över riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Garnera med kryddgrönt och servera.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons