Strimlad falukorv i tortillabröd

Strimlad falukorv i tortillabröd
Strimlad falukorv med en aning chili, serverad i tortillabröd med grönsaker och prästost. En klassiker i nytt format!
Annons
En klassisk falukorv i tortillabröd – två matkulturer möts! Foto: Ralph Månsson

Recept: Strimlad falukorv i tortillabröd

Portioner: 4 pers
Tid: 30 min

  • 500 g falukorv
  • smör till stekning
  • 1/2–1 msk chilipulver
  • ca 12 små tomater
  • 1 liten squash
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd chilifrukt
  • rapsolja till stekning
  • salt och peppar
  • 4 stora mjuka tortillabröd
  • 5 dl riven lagrad prästost

Tillbehör

  • crème fraiche och persilja

Så här lagar du strimlad falukorv i tortillabröd:

  1. Sätt ugnen på 200°.
    Annons

    Skär falukorven i strimlor och stek gyllenbruna i lite smör. Krydda med chilipulver.

  2. Dela tomaterna på mitten. Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka chilin fint.
  3. Fräs alla grönsaker i lite olja i en stekpanna, 3–4 minuter. Lägg i korvbitarna och blanda försiktigt. Krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp tortillabröden i ugnen eller i stekpanna. Lägg korvblandningen på de varma bröden, strö osten över och grädda i ugnen i 8–10 minuter.
  5. Servera med några klickar crème fraiche och strimlad persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons