Strömmingsflundror med ansjovis recept

Strömmingsflundror med ansjovis
Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.
Annons
Strömmingsflundror med ansjovis
Strömmingsflundror med ansjovis och potatismos – mums! Foto: Ulf Svensson

Recept strömmingsflundror med ansjovis

4 portioner
600 g strömmingsfilé
1 burk (55 g) ansjovisfiléer
1 dl hackad dill
1 dl ströbröd
1 tsk salt
25 g smör

Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
11/2 dl mjölk

Annons

Servering
riven morot
ev rårörda lingon

 

Gör så här

1. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.

2. Klipp bort ryggfenan från strömmingen och lägg ut filéerna med köttsidan uppåt. Låt ansjovisen rinna av. Finhacka och blanda den med lite spad till en röra.

3. Fördela dill och ansjovisröra på hälften av filéerna. Lägg ihop alla filéerna två och två. Blanda ströbröd och salt på en tallrik och vänd ”flundrorna” i blandningen.

4. Låt potatisen rinna av. Tillsätt smör och mjölk och vispa sönder potatisen med elvisp. Tillsätt ev mer mjölk för att få lagom konsistens på moset. Smaka av med salt och peppar.

5. Stek strömmingen i smör.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons