Supergod glutenfri paj

Supergod glutenfri paj
Räk- och kronärtskockspajen är perfekt mysmat framför tv:n på fredag- eller lördagkvällen - gärna med ett glas bubbel till!
Annons

Glutenfri räk- och kronärtskockspaj

4-6 personer

3 dl fin glutenfri mjölmix
100 g smör
2 msk kesella
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 burk marinerade kronärtskockor, ca 190 g
500 g oskalade räkor
3 msk finhackad dill

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
salt, svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
140 g gräddädelost, riven

Garnering:
räkor
skivad citron
dillvippa

Sätt ugnen på 200°. Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.

Gör fyllningen: Låt kronärtskockshjärtana rinna av, dela dem i mindre bitar om det behövs. Skala räkorna. Ta undan några till garnering. Fördela kronärtskockor, räkor och dill i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop samtliga ingredienser till stanningen och häll över fyllningen.

Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter tills fyllningen stannat, täck med folie om pajen får för mycket färg.

Garnera med räkor, citronskivor och dill vid serveringstillfället. Servera med sallad och bröd.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell

Kika in på fler glutenfria recept med glutenfri mat till fest och fredagsmys

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons