Supergod spenatpaj med feta

Supergod spenatpaj med feta
Mitt recept på en supergod spenatpaj med fetaost har försvunnit. Kan du hjälpa mig med Allas-receptet?
Annons

spenatpaj

Hjälp mig spenatpajen

Fråga:

Jag söker ett Allasrecept på spenatpaj med fetaost. Receptet publicerades runt påsk för några år sedan. Jag blir jätteglad om det finns någonstans så att jag kan göra denna jättegoda paj igen.

Svar:

Här kommer en paj med spenat och fetaost som vi haft tidigare. God att äta som den är eller att servera med rökt fisk eller charkvaror.

Annons

 

Spenatpaj

Ca 4 port

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

1 krm salt

ev 1–2 msk vatten

 

Fyllning:

80–100 g färsk spenat

smör

1–2 vitlöksklyftor

salt, svartpeppar

ca 300 g fetaost

Annons

2 msk pinjenötter eller solrosfrön

 

Äggstanning:

2 ägg

2 dl visp- eller mellangrädde

salt, peppar

 

1. Hacka snabbt samman mjöl, matfett och salt till paj- degen i en matberedare eller med hjälp av en matkniv. Tillsätt ev vatten så att degen går ihop.

2. Kavla ut degen eller tryck ut i en form, 24 cm i diam. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet i ugn, 225° i 8–12 min.

3. Fräs spenaten hastigt i matfett. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. Låt fetaosten rinna av väl och skär i tärningar. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.

4. Bottna pajbottnen med spenaten, lägg på fetaosten, häll på äggstanningen och strö över nötter eller frön.

5. Grädda mitt i ugnen, 200°, i 35–40 min tills äggstanningen stannat och ytan fått fin färg.

 

Av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons