Superläcker potatisterrin med bacon och ost

Superläcker potatisterrin med bacon och ost
Potatis och ost inbakat i bacon och kryddat med citrontimjan – mums, vad gott! Den här funkar både som ensam rätt med grönsallad eller som läckert tillbehör till en middag. Du gör den i ett par enkla steg.
Annons
Superläcker potatisterrin med bacon gör du enkelt genom att lägga allt i lager på lager och sedan svepa över bacon.
Gör potatisterrinen genom att varva potatis, ost och kryddor i lager på lager. Svep över baconet och sätt in i ugnen. Klart! Foto: Betina Hastoft

Potatisterrin med bacon och ost

4 port
Tid: 35 min + 1 tim 30 min i ugn

250 g bacon i skivor
600 g potatis
100 g ost
2 msk färsk citrontimjan (annars vanlig timjan och ev lite finrivet citronskal)
salt och peppa

Annons

Garnering:
vattenkrasse

Du behöver:
avlång sockerkaksform eller brödform

Gör så här:

1. Klä formen med bakplåtspapper så att det sticker ut över kanterna. Lägg baconskivorna tätt (de får gärna lappa över varandra) tvärs över formen. Låt ändarna på baconet hänga över kanten på formen.

2. Skala eller skrubba potatisen och skär i tunna skivor, gärna med en mandolin. Riv osten grovt och plocka bladen från citrontimjan.

3. Lägg ett lager potatisskivor på baconet i botten på formen. Strö över timjan och ost. Salta och peppra. Fortsätt varva tills potatisen är slut. Pressa lätt efter varje lager.

4. Vik över baconskivorna och pressa ner allt i formen. Sätt in i ugnen på 175° i ca 1 1/2 timme. Låt svalna i 5–6 min. Lyft terrinen ur formen, garnera med krasse. Skär den i tjocka skivor och servera ljummen.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons