Tacogratäng med kyckling och bacon

tacogratäng med bacon
Suverän gratäng till tacomyset! Kyckling och bacon under krämigt osttäcke med lite hetta och frisk mango på toppen.
Annons
Kyckling + bacon = sant!

 

Toppengod tacogratäng

4 port
Tid: 30 min

600 g kycklingfilé
1/2 msk soja
1 rödlök
1 msk smör
1/2 påse tacokrydda à 40 g
1 mango
1 pkt bacon, 140 g
200 g färskost
1 burk tacosås, ca 230 g
2 dl riven ost

Annons

1. Strimla kycklingfilén och blanda med soja. Skär rödlöken i tunna klyftor. Bryn kött och lök och strö över tacokrydda.
2. Skala mangon och skär den i bitar. Strimla och stek baconet. Lägg kyckling- och lökbitarna i en gratängform. Strö över mango- och baconbitarna.
3. Klicka ut färskost och tacosås på gratängen. Strö över riven ost.
4. Gratinera mitt i ugnen i 225º ca 15 min.
5. Servera gratängen med extra tacosås, yoghurt, sallad, paprika, tomater, majschips och ris eller tacobröd.

Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons