Tacojärpar med bönsalsa och nachochips

taco biffar
Gott med tacos – på nytt sätt! Smakrika järpar god sås med massor av tomater. Uppskattat av stora och små!
Annons

taco biffar

4 personer

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
500 g blandfärs
1 påse tacokrydda
2 msk olivolja eller smör
1 burk tacosås, 230 g
2 dl vatten
1/2 dl tomatpuré
2 tomater

Garnering:
kryddgrönt

Bönsalsa:
1/2 gurka
1 förp. blandade bönor, ca 380 g
3 msk finhackad persilja
1/2 rödlök
2 tomater

Annons

Blanda ströbröd och vatten och låt svälla någon minut. Rör ner ägg, färs och tacokrydda. Forma avlånga järpar med lätt fuktade händer.

Stek järparna runt om i smör eller olja så att de får fin färg. Slå över tacosås, vatten och rör ner tomatpuré. Låt puttra ca 5-7 minuter. Kärna ur och tärna tomaterna, vänd ner i såsen. Strö över kryddgrönt.

Bönsalsa: Finhacka gurkan. Skölj bönorna och låt rinna av. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna tomaterna. Blanda alltsammans.

Servera tacojärparna tillsammans med bönsalsan, kokt ris och nachochips.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept: Lättlagad tacogratäng – en riktigt favorit!

Fredagsgod tacogratäng
Fredagsgod tacogratäng

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons