Tacopaj med mangosalsa

Tacopaj med mangosalsa
Fixa fredagsmyset med en läcker tacopaj där allt det goda ligger i en och samma form. Mindre plock och kladd, men ändå samma goda smaker!
Annons
Tacopaj med mangosalsa
Servera fredagsmyset i en och samma form. Foto: Anders Norrsell

Recep tacopaj med mangosalsa och tortillachips

4 port

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
1 påse tacokryddmix (65 g)
2 dl krossad tomat
100 g riven tacoost
2 paprikor
10 tortillachips

Annons

Mangosalsa
1 mango
1 röd paprika
2 msk hackad persilja
1 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, majsmjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Hacka rödlök och vitlök. Bryn färsen med all lök, tillsätt tacomix och krossad tomat. Låt puttra ett par min.

3. Fördela färsröran i pajskalet och strö över ¾ av osten. Skär paprikorna i strimlor och lägg på pajen. Täck formen med folie och tillaga i ugn ca 30 min.

4. Ta bort folien och strö sedan över tortillachips och resten av osten, tillaga i ytterligare ca 5 min.

5. Salsa: Skala, kärna ur och tärna mangon. Finhacka paprikan. Blanda mango, paprika, persilja, sambal oelek och olja. Servera salsan till pajen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons