Tagliatelle med smörstekt sparris och rostade mandelspån

Tagliatelle med smörstekt sparris och rostade mandelspån
Har du bråttom men vill ändå njuta av en lyxig måltid mitt i veckan? Testa vår enkla pasta med krispig topping!
Annons
Maffig, god och lättfixad pastarätt med sparristopping.

Recept: Tagliatelle med smörstekt sparris och rostade mandelspån

Portioner: 3 pers
Tid: 30 minuter

  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 25 g mandelspån, rostade
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk smör
  • 400 g vit sparris
  • 1 krm chiliflakes

Så här lagar du tagliatelle med smörstekt sparris och rostade mandelspån:

  1. Skala och skiva vitlöken.
    Annons

    Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och stek vitlöksskivorna några minuter på var sida tills de får fin färg utan att bli vidbrända. Lägg i en liten skål.

  2. Skär bort ändarna på sparrisen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt sparrisen sjuda i ca 5 minuter så att de behåller sin spänst, känn med sticka. Låt rinna av.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Under tiden, värm upp stekpannan med smör och stek sparrisen skuren i bitar i några minuter.
  4. Vid servering: Sväng om tagliatelle med smörstekt sparris och toppa med rostad mandelspån, stekta vitlöksskivor och chiliflakes.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons