Tandoorimarinerade kycklingspett

Tandoorimarinerade kycklingspett
Hetta och svalka i en och samma rätt – vi lagar tandoorimarinerade kycklingspett med raitasås.
Annons

Tandoorimarinerade kycklingspett
4 personer
grillspett i trä
12 kycklinglårfiléer
2 stora tomater
1 rödlök
8–10 feferoni
4 pitabröd
2 dl riven valfri sallad
Marinad:
1 påse tandoori chicken kryddmix à 35 g
1/2 dl rapsolja eller annan neutral olja
1 lime, rivet skal + pressad saft från 1/2 lime
1/2 tsk salt
Raita:
1/2 gurka
2 tomater
2 vitlöksklyftor
3–4 msk finhackad mynta
3 dl yoghurt, 10%
11/2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servering:
olivolja

Annons

1. Sätt ugnen på 225° om du väljer att tillaga kycklingen i ugnen. Blötlägg trägrillspetten.
2. Ansa lårfiléerna och lägg dem i en bunke.
3. Marinad: Blanda kryddmix, olja, limeskal, limesaft och salt, och häll över kycklingen. Blanda om och låt marinera i minst 15 minuter. Trä upp kycklingen på grillspetten och grilla över fin glödbädd, 7–10 minuter. Vänd spetten ett par gånger under grillningen. Du kan också tillaga kycklingen i ugnen, 12–15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4. Raita: Blanda finhackad gurka, finhackade tomater, skalad och finhackad vitlök, mynta, yoghurt, olja, salt och peppar.
5. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Låt feferonin rinna av.
6. Vid servering: Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll pitabröden med strimlad sallad, tomat, lök och feferoni. Lägg i ett kycklingspett raita. Servera resterande raita som till behör. Ringla gärna lite olja på raitan.

Recept. Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons