Tårta med jordgubbar och marsipan

Tårta med jordgubbar och marsipan
Ta fram pepparkaksformarna – det är dags för sommartårta! Med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos får du extraordinär tårta.
Annons
Jordgubbstårta med marsipan
Kalasets höjdpunkt – jordgubbstårta! Foto: Olof Abrahamsson

Recept Tårta med jordgubbar

8–10 bitar
1 tim

Botten:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl maizena majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten

Fyllning:
2 dl jordgubbssylt
1 liter jordgubbar
ca 4 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
1 vitt marsipanlock
1 liter jordgubbar
50–75 g vit choklad
kokosflingor

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och maizena med bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Rör ner det heta vattnet.

2. Häll smeten i smord, bröad form, ca 22 cm i diam, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 40 min. Låt svalna något. Lossa från formen.

3. Dela bottnen i tre delar. Fördela sylt, skivade jordgubbar och vispad grädde mellan bottnarna. Bred ett tunt lager grädde runt om tårtan så att marsipanen fäster.

4. Rulla ut marsipanen och ta med valfri pepparkaksform ut figurer som sätts omlott på kanten. Gör ev rosor av överbliven deg.

5. Doppa så pass många jordgubbar så det räcker runt kanten i smält vit choklad och sedan i kokos. Garnera med jordgubbar på toppen.

En dröm i maräng och jordgubbar. Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons