Tigerkaka med saffran – recept

Tigerkaka med saffran – recept
Med saffran får tigerkakan lite extra smakskjuts. Varva två smeter och grädda knappt en timme. Supergott!
Annons

Saffranstigerkaka – recept

10 skivor
1 timme 20 minuter

Ingredienser
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smaksättning 1
2 msk kakao

Smaksättning 2
1 pkt saffran 0,5 g
1 msk socker
1 msk konjak el valfritt brännvin

Annons
Annons

Gör så här
1. Mortla saffranet med 1 msk socker och blanda med 1 msk konjak. Låt dra en stund.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver, tillsätt omväxlande med mjölken.
3. Dela smeten. Sikta kakao i den ena, tillsätt 1–2 msk mjölk om smeten känns tjock. Häll saffranslösningen i den andra. Rör om försiktigt och varva smeterna i en smord, bröad form om ca 1 1/2 liter.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175°, 50–60 minuter. Prova med sticka.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons