Tigerkaka med saffran – recept

Tigerkaka med saffran – recept
Med saffran får tigerkakan lite extra smakskjuts. Varva två smeter och grädda knappt en timme. Supergott!
Annons
Lättbakad mjuk kaka med både saffran och kakao.
Vilken goding! Tigerkaka med saffran. Foto: Olof Abrahamsson

Saffranstigerkaka – recept

10 skivor
1 timme 20 minuter

Ingredienser
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smaksättning 1
2 msk kakao

Smaksättning 2
1 pkt saffran 0,5 g
1 msk socker
1 msk konjak el valfritt brännvin

Annons

Gör så här
1. Mortla saffranet med 1 msk socker och blanda med 1 msk konjak. Låt dra en stund.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver, tillsätt omväxlande med mjölken.
3. Dela smeten. Sikta kakao i den ena, tillsätt 1–2 msk mjölk om smeten känns tjock. Häll saffranslösningen i den andra. Rör om försiktigt och varva smeterna i en smord, bröad form om ca 1 1/2 liter.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175°, 50–60 minuter. Prova med sticka.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons