Tomat och mozzarella på spett med pestosås

Varva mini-mozzarella, basilikablad och små tomater på spett. Toppas med en underbar pesto med mandel!
Annons
Fräsch och gott!

Recept: Tomat och mozzarella på spett med pestosås

Små läckra spett som passar perfekt till fördrinken på festen.

Portioner: 6–8 pers
Tid: 10 min

  • ca 400 g mini-mozzarella
  • 200 g småtomater
  • 20 g färska basilikablad
  • små träspett

Pestosås

  • 20 g skållad skalad mandel
  • 10 g färska basilikablad 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ca 1 dl olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och mald svartpeppar
Annons

Servering

  • ciabatta

Så här lagar du tomat och mozzarella på spett med pestosås:

  1. Varva mozzarellan, tomaterna och basilikabladen på små träspett. Krydda dem med salt och peppar.
  2. Pestosås: Mixa samman alla ingredienserna i en matberedare tills de går ihop till en sås. Salta och peppra och häll sedan i en skål.
  3. Lägg ost- och tomatspetten på ett uppläggningsfat, servera med pestosåsen och skivor av ciabatta.

Recept och bild: IBL
Svensk bearbetning: Maria Ohlsson

Annons
Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons