Tomatbruschetta med parmaskinka

Tomatbruschetta med parmaskinka
Perfekt förrätt eller att servera på en buffé! Ljuvligt god tomatbruschetta toppad med parmaskinka.
Annons

Tomatbruschetta med parmaskinka

Tomatbruschetta med parmaskinka

8 stycken
8 skivor baguette
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad dill
1/2 dl olivolja
300 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 skivor parmaskinka

Annons

Garnering:
dill

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rosta brödskivorna i ugnen tills de fått fin färg.
3. Skala vitlöken och krossa den i en mortel tillsammans med dillen. Rör i oljan.
4. Skär tomaterna i små bitar och krydda med salt och peppar.
5. Ringla dilloljan över brödskivorna och lägg på tomaterna. Toppa med en bit skinka och dill.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons