Tomatfylld lövbiff med prickigt mos

Tomatfylld lövbiff med prickigt mos
Piffa upp vardagsmaten! Lövbiffar med smakrik tomatfyllning och prickigt mos gör den gråaste dagen lite roligare.
Annons

Tomatfylld lövbiff med prickigt mos

4 personer

500 g lövbiff
smör till stekning
Fyllning:
1 liten rödlök
3 tomater
10 bitar soltorkad tomat
1/2 dl vatten
2 tsk fransk senap
3 msk kapris
Prickigt mos:
700 g mjölig potatis
300 g rotselleri
ca 2 dl mjölk
1 dl hackad persilja
salt, peppar

Annons

1. Fyllning: Skala löken. Finhacka lök, tomater och soltorkad tomat. Låt puttra i en kastrull med olja, 15 minuter. Tillsätt vatten, senap och kapris.
2. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bred på tomatröran. Det som blir över av fyllningen serveras som sås bredvid. Rulla ihop köttet och fäst med tandpetare.
3. Stek köttet runt om i en stekpanna med smör.
4. Prickigt mos: Skala och tärna potatis och rotselleri. Koka det mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa potatis och rotselleri, späd med mjölk till lagom konsistens. Värm moset och rör i persilja. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons