Tomatpaj med västerbottenost och oregano

Tomatpaj med västerbottenost
Läcker tomatpaj som får extra god smak av västerbottensost! Perfekt som en härlig lunch eller på en buffé.
Annons

Tomatpaj med västerbottenost

Tomatpaj med västerbottenost

4 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
20 cocktailtomater, olika färger
2 rödlökar
1 msk smör
200 g riven västerbottensost
3 msk färsk grovhackad oregano

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar

Garnering:
oregano

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel, och låt formen kallt, 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet, ca 10 minuter.
2. Fyllning: Dela tomaterna på mitten. Skala, dela, skiva och stek löken mjuk i en stekpanna med smör. Lägg löken i pajskalet och strö över riven ost. Strö oregano över osten.
3. Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, salt och peppar i en skål och häll i pajformen. Lägg i tomaterna. Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter. Garnera med oregano.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons