Tomatsallad med mozzarella och pesto

Tomatsallad med mozzarella och pesto
Man tröttnar aldrig på tomatsallad med mozzarella! Toppa med egengjord pesto och soltorkade tomater.
Annons

Tomatsallad med mozzarella och pesto

4 personer

1 kg tomater, blandade sorter, t ex runda tomater, bifftomater och körsbärstomater
2 buffelmozzarellaostar à ca 200 g
1/2 citron, pressad saft
5–6 soltorkade tomater i olja
Pesto:
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar
Servering:
surdegsbröd
oliver

Annons

1. Skär tomaterna i bitar. Skär osten i bitar. Lägg upp på ett fat och ringla över citronsaft. Toppa med soltorkade tomater.
2. Pesto: Plocka loss basilikabladen. Skala vitlöken. Finhacka basilika och vitlök, och blanda det med olja, salt och peppar. Man kan även mixa ingredienserna.
3. Ringla peston över salladen och servera genast med bröd och oliver.

Recept: Maria Zihammou

Foto: Annika Broman

Prova också:

Potatissallad med kapris och rädisor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons