Tomatsoppa med kräftstjärtar

Tomatsoppa med kräftstjärtar
Njut av en smakrik tomatsoppa som blir klar på endast 20 minuter – perfekt för en vardagskväll! För lite extra lyx toppa soppan med kräftstjärtar och fetaost.
Annons

tomatsoppa-med-kraftstjartar

• 4 pers • 20 min

2 rödlökar
3–4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
2 msk äppelcidervinäger
½ liter fiskbuljong
2 burkar krossade tomater, à ca 400 g
4 msk chilisås
1 msk oregano
salt och citronpeppar

Annons
Annons

Servering
100 g fetaost
1 dl klippt persilja
1 burk kräftstjärtar, ca 200 g

1. Hacka rödlöken fint och pressa vitlöken. Fräs det i olja i ca 5 minuter utan att löken får färg.
2. Blanda ner resterande ingredienser och låt koka i ca 2 minuter. Salta och peppra.
3. Strö smulad fetaost, klippt persilja och kräftstjärtar över soppan strax före servering.

Recept: Ulla Lindh
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons