Torsk med squashpasta och sparris

5:2 recept
Planera för en lättare vardag med vårt goda recept på smalmat. Måltiden innehåller inte mer än 200 kcal och ändå blir du både mätt och nöjd!
Annons
5:2 recept
En krispig, grön grönsakspasta som serveras med ugnsbakad torskfilé och citronyoghurt.

Torsk med squashpasta och sparris

4 personer

200 kcal/portion
4 torskryggfiléer à 125 g
1/2 dl vitt vin
salt, svartpeppar
1 squash
250 g grön sparris
1 msk olivolja
1/2 citron, saft + rivet skal

Annons

Cirtonyoghurt:
2 dl grekiskyoghurt, 6%
1/2 citron, rivet skal
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra torsken och lägg i en ugnsform med lite vitt vin i botten. Stek fisken mitt i ugnen ca 12 minuter.
Hyvla squashen i tunna skivor på längden med en osthyvel. Ansa sparrisen och dela den i mindre bitar. Fräs squash och sparris i olivolja och blanda sedan med citronskal och saft.
Rör ihop yoghurt och citronskal, smaka av med salt och peppar.
Servera fisken på en bädd av squashpasta och sparris, toppa med yoghurt.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludvig Swanberg

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons