Baconlindad torskfilé med äggsås

Baconlindad torskfilé med äggsås
Enkelt och gott! Linda torskfilén med bacon och servera med en klassisk äggsås. Mums!
Annons
Bacon ger en perfekt sälta till torsken med äggsås.

Recept: Baconlindad torskfilé med äggsås

Portioner: 4 pers
Tid: 35 min

  • 600–700 g torskfilé i fyra bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar dill
  • 4 skivor bacon
  • mald svartpeppar

Äggsås

Annons
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk
  • ½ fiskbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
  • 2 kokta ägg

Servering

  • kokt potatis
  • gröna ärter

Så här lagar du baconlindad torskfilé med äggsås:

  1. Skala vitlöksklyftan, skiva supertunt och fördela dem över fisken tillsammans med dillvippor. Spara några till garnering. Linda en baconskiva runt varje fiskbit och krydda med lite mald svartpeppar.
  2. Smält smöret till såsen i en kastrull och pudra på mjölet. När mjölet tagits upp av smöret är det dags att hälla på gräddmjölken och lägga i buljongtärningen. Låt det koka upp under ständig omrörning med en visp. Låt såsen småputtra i 8–10 minuter utan att den bränns vid i botten. Smaka sedan av med salt och mald vitpeppar. Grovhacka äggen och vänd ner bitarna i såsen.
  3. Stek fiskbitarna i en stekpanna så att baconet får lite färg. Vänd på fisken och efterstek i ugnen på 225° i 7–8 minuter. Servera fisken med ägg­såsen, några dillvippor, kokt potatis och gröna ärter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons