Mörk tryffel 
med flingsalt

Mörk tryffel 
med flingsalt
Flingsaltet lyfter den mörka chokladen till nya höjder. Här är receptet på påskgodis med vuxensmak!
Annons

Mörk tryffel med flingsalt

ca 30 st

250 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör

Topping
flingsalt

Dessutom behövs
ischokladformar

1. Bryt chokladen i mindre bitar.
2. Lägg vispgrädde, honung och smör i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt det smälta ihop på låg temperatur under omrörning. Dra kastrullen från värmen när smeten är jämn och blank.
3. Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fyll tryffeln i en spritspåse och spritsa smeten i formarna. Strö lite flingsalt på toppen och ställ dem kallt att stelna. Förvara dem sedan kallt.

Annons

Recept och foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons