Ugnsbakad lax i teriyakisås med stekta nudlar

Ugnsbakad teryakilax
Annons

Ugnsbakad teryakilax

Ugnsbakad teriyakilax med stekta nudlar

Teriyaki är en smakrik sås som är bra att ha hemma. Den är gjord med soja som bas och kan innehålla ingefära, vitlök, socker och risvin.

• 4 pers • 40 minuter

600 g lax, 4 x 150 g
300 g äggnudlar
1 röd paprika
125 g sockerärter
1 stjälk blekselleri
150 g shiitake eller annan svamp
1 gul lök
rapsolja till stekning
100 g teriyakisås
50 g sötmandel, skivad
salt och peppar

Tillbehör

lime
mynta el koriander

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Koka nudlarna al dente i lättsaltat vatten och spola sedan kalla. Skär grönsakerna, svampen och löken i mindre bitar.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna någon minut. Lägg i nudlarna och vänd runt. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg nudlar och grönsaker i en eldfast form. Lägg laxbitarna ovanpå.  Salta och peppra.
4. Häll teriyakisås över laxen och fördela skivad mandel över. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med limeskivor och eventuellt lite mynta eller färsk koriander.

Annons

Fler recept med lax!

laxtaco

laxwok

Annons

lax söndagsmiddag

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons