Ugnsbakad lax med räkor och färskost

ugnsbakad lax med räkor och färskost
Under de färskostfyllda laxfiléerna döljer sig både squash och tomater.
Annons

ugnsbakad lax med räkor och färskost
4 personer
4 portionsbitar lax
175 g färskost med vitlök och örter
2 msk finhackad dill
200 g oskalade räkor
350-400 g squash
250 körsbärstomater på kvist
ca 2 msk olivolja
flingsalt

Garnering:
räkor och dillvippor
citronrasp

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och grovhacka hälften av räkorna, blanda med färskost och dill. Salta och peppra. Skär en ficka i mitten på varje laxbit och fyll den med räkblandningen. Lägg laxbitarna i en oljad ugnsform.

Hyvla squashen på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg squashskivor och tomater runt om. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter tills laxen är klar (vid ca 55 grader).

Annons

Garnera med dill, räkor och lite citronrasp. Servera med potatissallad eller potatis och tartarsås.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons