Ugnsbakad torsk med bladspenat och tomat

Ugnsbakad torsk med bladspenat och tomat
Torsk med spenat och tomat – en klockren klassiker!
Annons

Ugnsbakad torsk med bladspenat och tomat

Ugnsbakad torsk med bladspenat och tomat

2 personer
2 bitar torskfilé à 150 g
200 g fryst tinad bladspenat
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
8 körsbärstomater
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl riven ost
Servering:
kokt potatis
stekt squash

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg fisken i en smord ugnsform.
3. Fräs spenaten i en stekpanna med smör några minuter. Skala och riv i vitlöken. Salta och peppra, och lägg spenaten på fisken. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå.
4. Häll på grädden och strö över ost. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och stekt squash.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons