Ugnspannkaka med kassler och rårörda lingon

Ugnspannkaka med kassler och rårörda lingon
Ugnspannkaka med kassler, äpple och rårörda lingon – lättlagat och barnsligt gott!
Annons
Om du gör de rårörda lingonen själv, så börja med lingonen i god tid så de hinner bli ordentligt ”rörda”.

Ugnspannkaka med kassler och äpple

4 personer
150 g kassler
1/2 purjolök
½ äpple
3 ägg
7–8 dl mjölk
½ tsk salt
4 dl vetemjöl
Garnering:
hackad persilja
lingon
Servering:
rårörda lingon, se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tärna kasslern och lägg i en smord ugnsform, ca 30×22 cm. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 5 minuter.
3. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg lök och äpple i formen.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen tills ugnspannkakan fått fin färg och stannat, ca 30 minuter.
5. Vid servering: Strö över hackad persilja och lingon. Servera med rårörda lingon.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Rårörda lingon

250 g tinade lingon
1 dl rörsocker

Annons

Blanda ingredienserna och rör tills sockret lösts upp. Rör i ½–1 dl ljus sirap.

Recept: Kerstin Svensson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons