Ugnspannkaka med morot och squash

vegetarisk-ugnspannkaka-recept
Lättlagat recept på vegetarisk ugnspannkaka fylld med squash, morot och vitlök. En fiberrik och nyttig ugnspannkaka.
Annons
vegetarisk-ugnspannkaka-recept
Vegetarisk ugnspannkaka smakar gott till middag och lunch. Foto: Fredrik Ödman

Vegetarisk ugnspannkaka – recept

• 6 pers • 1 tim

Fyllning
3 morötter, ca 100 g
½ squash, ca 150 g
1 vitlöksklyfta
2 msk olja

Äggsmet
5 ägg
7 dl lättmjölk
2 ½ dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl fullkorn
2 tsk torkade franska örter
salt och peppar

Annons

Servering
2 morötter
1 liten kålrot
100 g sockerärter
½ dl lingon

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala morötter, squash och vitlök och riv det grovt. Blanda med oljan och lägg över i en ugnssäker form, 30×40 cm.
3. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga i ca 20 minuter.
4. Vispa sedan ihop alla ingredienser till äggsmeten för hand. När 20 minuter har gått, ta ut formen och häll över äggsmeten. Grädda i ytterligare 25 minuter i mitten av ugnen.
5. Servera ugnspannkakan varm, gärna med tunt skivade grönsaker och färska lingon.

Av Maja Rehwin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons