Ugnsstekt citruskyckling

Ugnsstekt citruskyckling
Clementiner passar inte bara i fruktskålen, de kan även sätta fin smak på kyckling.
Annons
Ugnsstekt citruskyckling
Ugnsstekt citruskyckling

4 personer
4 msk apelsinmarmelad
2 msk olivolja
1/2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kg kycklingklubbor
3 clementiner
2 msk hackad persilja

Servera med:
ris eller klyftpotatis

Annons

Sätt ugnen på 225°.
Rör ihop marmelad, olivolja, senap, hackad vitlök, salt och peppar i en stor skål.
Skär ett par skåror i varje kycklingklubba och lägg sedan ner kycklingen i skålen. Blanda så att kycklingen täcks av såsen.
Lägg kycklingen i en långpanna eller form med bakplåtspapper. Häll över resterna av såsen.
Skiva clementinerna och lägg dem på och mellan kycklingbitarna. Täck långpannan med folie och stek i mitten av ugnen 20 minuter.
Ta bort folien och fortsätt steka i ca 30 minuter tills kycklingen fått fin färg.
Strö över hackad persilja och servera.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons