Krämig laxpaj med spenat och ost – recept

Laxpaj
Bjud på Ulrikas smakrika paj med två sorters ost och varmrökt lax. Enkel att fixa och läcker att bjuda till både vardag och fest.
Annons
Ulrikas recept på suverän laxpaj på GI-vis.
Servera den härliga laxpajen med en sallad. Foto: Malte Danielsson

Recept – Laxpaj med spenat

620 kcal/portion
4 portioner
1 timme

Ingredienser:
1 pkt kokta kikärter, ca 3 dl
2 msk smält smör
1 msk bovetemjöl
2 msk havremjöl
1 krm salt

Fyllning:
ca 5 cm purjolök
30 g färsk spenat
300 gram varmrökt lax
1 burk pepparotsost, 150 g
125 gram mozzarellaost

Annons

Äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt, svartpeppar

Gör så här:
1. Skölj kikärterna. Mixa ärter, smör, mjölsorterna och salt i en matberedare till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform, ca 20 cm i diam. Ställ i kyl, 30 min.
2. Förgrädda pajskalet i 200°, 10 min.
3. Strimla purjolöken. Fördela purjo, spenat och lax i pajformen. Fördela pepparrotsosten över.
4. Vispa äggstanningen i en skål. Häll den över fyllningen och smula över mozzarella.
5. Grädda i 200°, ca 25 min. Servera med en grönsallad.

Vackrare pizza får man leta efter! Getost, fikon och sparris är en underbar smaktrio.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons