Ulrikas läckra lax teriyaki med sjögräsnudlar – recept

Ulrikas läckra lax teriyaki med sjögräsnudlar – recept
Festmat på en kvart! Fixa Ulrikas mumsiga lax på hälsovis. Allt i en form med mumsiga smaker och sjögräsnudlar.
Annons
Mumsigt med lax och sjögräsnudlar smaksatt med teriyaki.
Massor av härliga smaker i laxpannan smaksatt med teriyaki. Foto: Malte Danielsson

Lax teriyaki med sjögräsnudlar – recept

235 kcal/port
4 portioner
15 minuter

Ingredienser
1 förpackning sjögräs nudlar, 300 g
300 g laxfilé
salt och vitpeppar
1 tsk rapsolja
1 tsk sesamolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1/2 dl teriyakisås
1 msk ketjap manis
100 g frysta sojabönor
1 msk svarta sesamfrön
1/2 tärnad mango
lite färsk koriander

Annons

Gör så här
1. Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
2. Tärna laxen, salta och peppra. Stek tärningarna i raps- och sesamolja med vitlök och ingefära någon minut. Häll på teri- yakisås och ketjap manis. Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
3. Strö på sesamfrön och toppa med mango och koriander.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons