Ulrikas saffranskaka med vit choklad – recept

Ulrikas saffranskaka med vit choklad – recept
Baka saftigt gott med saffran. Ulrikas läckra saffranskaka med vit choklad är enkel att göra och perfekt till fika.
Annons
Pudra saffranskakan med sukrin melis före servering.
Fikagott med saffran och vit choklad. Foto: Malte Danielsson

Saffranskaka med vit choklad

352 kcal/portion
8 bitar
30 minuter

Ingredienser
200 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 dl sukrin
2 1/2 dl rismjöl
2 1/2 dl mandelmjöl + till formen
3 tsk bakpulver
1 paket saffran, 0,5 g

Annons

Topping
Sukrin melis

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull och bryt i den vita chokladen. Vispa ägg och yoghurt i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan chokladblandningen.
3. Smörj en form, ca 25 cm i diam, och bröa med mandelmjöl. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Testa med prov- sticka, den är torr när kakan är färdig. Låt kakan svalna och pudra över sukrin melis.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons