Kardemummakaka med rabarber recept

Ljuvlig kardemummakaka recept
Rustik sockerkaka med smak av kardemumma och rabarber. Bjud den som dessert eller till kaffet. 
Annons
Ljuvlig kardemummakaka
Ljuvlig kardemummakaka med rabarber. Foto: Anders Norrsell Assistent: Lovisa Norrsell

Recept kardemummakaka med rabarber

10–12 bitar
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
2 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
11/2 tsk maizena majsstärkelse

Annons

Topping
florsocker

Garnering
kryddgrönt
Ugn 175°

Gör så här

1. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Blanda smör, socker och ägg med en elvisp.

2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dessa i smeten. Vispa allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

Annons

3. Dela rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.

4. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över den. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

 

Läs mer

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons