Vacker festpaj på vårens primörer

Vacker festpaj på vårens primörer
Fyll pajskalet med säsongens läckraste primörer! Med sparris, färskpotatis och lagrad ost får du en ljuvligt god rätt som passar perfekt på buffébordet.
Annons
Denna goda sparris- och färskpotatispaj är enkel att laga och fin på både buffébord och festmiddag.
Fyll pajen med säsongens läckerheter, som grön sparris och färskpotatis. Foto: Lisa Björner

Sparris- och färskpotatispaj

4–6 port
Tid: 1 tim 30 min

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
250 g färsk grön sparris
2 dl riven lagrad ost
300 g kokt färskpotatis
3 msk hackad gräslök
2 msk stark senap
3 ägg
2 dl grädde
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Garnering:
sparrisknoppar

Gör så här:

1. Blanda pajdegen i en matberedare och klä en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå i kyl 20 min.

2. Grädda pajskalet i 200°, 10 min. Koka sparrisen i 5 min. Skär den i bitar.

3. Lägg hälften av osten i formen. Skiva potatisen, lägg den och sparrisbitarna utan knoppar i pajskalet. Strö över gräslök.

4. Vispa samman senap, ägg, grädde, salt och peppar och häll det i pajformen. Strö över resten av osten. Grädda pajen i ca 50 min.

5. Garnera med sparrisknoppar.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons