Vaniljmousse med jordgubbar och daim

Vaniljmousse med jordgubbar och daim
Njut av en lättlagad dessert – fräsch mousse med söta jordgubbar och knaprig daim.
Annons

Vaniljmousse med jordgubbar och daim 

4 stora glas eller 8 små

400 g jordgubbar
4 bitar daim à 28 g

Vaniljmousse:
200 g vit choklad
5 dl crème fraiche
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1/2 citron, pressad saft

Annons

Garnering:
citronmeliss eller mynta
florsocker

1. Vaniljmousse: Smält chokladen i bitar över vattenbad. Vispa ihop smält choklad och crème fraiche med elvisp. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, socker och citronsaft till chokladblandningen, rör om.

2. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Fördela lite jordgubbar i botten på varje glas. Dela daimen i mindre bitar och fördela på jord gubbarna. Lägg på lite vaniljmousse.
Upprepa tills ingredienserna är slut. Översta lagret ska vara jordgubbar och lite daimsmulor. Låt stå kallt.

Annons

3. Vid servering: Garnera med citronmeliss eller mynta och sikta över lite florsocker.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons