Vår godaste pasta carbonara

Vår godaste pasta carbonara
Recept på pasta carbonara med äggula, parmesan och bacon. Glöm inte svartpepparn!
Annons
En klassisk carbonara med ägg, bacon och parmesan.

Vår godaste carbonara – recept

• 4 pers • 20 min

400 g spagetti eller annan lång pasta
1 paket bacon, ca 140 g
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
ca 1 krm grovmald svartpeppar
4 äggulor
hackad persilja
2 dl färskriven parmesanost

Annons

1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
2. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Hacka vitlöken. Koka upp grädden med vinet/ buljongen tillsammans med vitlök och svartpeppar i en rymlig kastrull. Koka tills grädden tjocknar något. Rör ner pastan och låt den bli varm under omrörning.
4. Lägg upp pastasåsen i tallrikar. Fördela baconet över. Lägg på en äggula på varje och strö rikligt med persilja och parmesanost över.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons