Världens enklaste fiskgratäng

Världens godaste fiskgratäng.
Det här är en lättlagad gratäng som får sting av ajvar relish, en god paprikaröra med ursprung på Balkanhalvön.
Annons
Fiskgratäng
Foto: Ralph Månsson

4 pers 40 min

400 g halvtinat torskblock
salt och peppar
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish, stark
2 grillade paprikor (på burk)
1 gul lök

Servering
2–3 msk hackad persilja
kokt potatis eller potatismos

1. Sätt ugnen på 200°. Dela fiskblocket i fyra delar, krydda med salt och peppar och lägg i en eldfast form.
2. Vispa ihop grädde, crème fraiche och ajvar. Häll det över fisken.
3. Skär de grillade paprikorna och löken tunt och blanda ihop. Fördela på toppen av fiskbitarna. Grädda i ugnen i 25 minuter.
4. Strö lite persilja över och servera med potatismos eller kokt potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm

Annons

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons