Varm macka med bacon och halloumi

Varm macka med bacon och halloumi
Annons

kycklingmacka

Frasig kycklingmacka med bacon och avokado

Grillad eller stekt halloumi är gott att ha i om man vill – det ger en fin sälta!

● 4 pers ● 40 min

4 kycklingbröst
1 kruka färsk koriander
4 msk rapsolja
1/2–1 msk torkade chiliflakes
saft + finrivet skal av 2 limer
salt och peppar

Avokadokräm

1 mogen avokado
1 vitlöksklyfta
1 lime
200 g naturell färskost

Tillbehör

8 baconskivor
8 brödskivor
ev 200 g halloumi
rödlöksringar
tomatskivor
rucola eller annan sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingbrösten på mitten så du får totalt 8 tunnare filéer. Marinera i hackad koriander, rapsolja, chili och lime. Detta kan göras kvällen innan, låt då ligga i kyl över natten.

2. Rör ihop avokadokrämen: Kärna ur och gröp ur avokadon. Skala vitlöken och riv den fint. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Mosa ihop allt med färskosten. Salta och peppra.

3. Knaperstek baconet i 10–12 minuter i ugnen. Låt rinna av på hushållspapper. Sänk ugnsvärmen till 150°. Salta och peppra kycklingen och grilla eller bryn den i lite olja. Efterstek i ugnen 10–15 minuter.

4. Grilla eller rosta brödskivorna. Skär halloumin i skivor och grilla eller stek den precis före servering. Varva allting med bröd i botten och på toppen. Sätt två grillspett i varje sandwich och dela på mitten.

Av: Sandra Palmqvist  Bild: Ralph Månsson 

Fler varma mackor!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons